17 Eylül 2016 Cumartesi

PATLICAN MUSAKKA

Patlıcan Musakka Yapılış Tarifi
Malzemeleri: – 4 adet kemer Patlıcan
– 1,5 su bardağı su
– 1,5 su bardağı Ayçiçek yağı
– 3 yemek kaşığı Margarin
– 300 gram dana Kıyma
– 1 adet kuru soğan
– 2 adet Domates
– 4 adet Biber (çarliston veya sivri )
– Yarım çay kaşığı Tuz
– Bir miktar Karabiber
Yapılışı:Musakka tarifini ben fırında yapmayı tercih ediyorum. Bu yüzden size fırın tarifi veriyorum. Kemer patlıcanlarımızı alaca soyarak halka halka doğruyoruz ve tuzlu su içerisine bırakıyoruz. Yarım saat kadar tuzlu suda bekletiyoruz ki acı olmasın. Daha sonra normal su ile yıkıyoruz kağıt havlu üzerine alıyoruz ki suyu süzülsün. Bu arada fırınımızı 180 derecede ısıtalım.

0 yorum:

gönlümden geçenlere bakın

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bannerımı alırmısınız?


p>”"

gönlümden geçenler

gönlümden geçenler