13 Ağustos 2016 Cumartesi

KUZU GRDAN KAPAMA

Kuzu gerdan malzemeleri

  • 10 dilim kuzu gerdan
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 15-20 adet arpacık soğanıveya normal soğan dılıme
  • 2 adet havuç
  • 2 adet patates
  • 2 diş sarmısak
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1,5 lt sıcak su
  • Tuz
  • Tane karabiber 4-5 adet
  • Kırmızı pul biber

Kuzu gerdan nasıl yapılır

Kuzu gerdan tarifi

Kuzu gerdanları yıkayıp süzün. Bir tencere alınır uzerıne su konulur tane kara bıber 1soğan ,eklenır haşlanır  yumuşayana kadar kısık ateşte yaklaşık 45 dakika haşla Haşlanan etleri,  borcama yerleştırılır soğan,ırı doğranmış patates arzuya göre havuç eklenır et suyuna salaç ılave edılır tuz eklenır  sebzelere gezdırılır  uzerıne yeşıl bıber ser Sebze ve etin üzerine dökün. Tuzunu, pul biberini ekleyin. Tencere kaynamaya başladıktan sonra, kapağını kapatın ve ocak en düşük ısı konumunda  50dakika süre ile kuzu gerdanı tekrar pişirin. bitiminde kuzu gerdan pişmiş sebzeler yumuşamış olacakYanında   pılavla sıcak servıs edın  ,

http://belguzaranne.blogspotcom
Afıyet olsun

0 yorum:

gönlümden geçenlere bakın

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bannerımı alırmısınız?


p>”"

gönlümden geçenler

gönlümden geçenler