main |
sidebar
Gönderen
belguzaranne
zaman:
20:52
Laz Böreği Malzemeleri
- 14 yaprak yufka(veya mılfoy
- 150 gr tereyağı
- muhallebisi için:
- 4 yumurta sarısı
- 7 su b. süt
- 1,5 su b. tozşeker
- 4 çorba k. nişasta
- 4 çorba k. pirinç unu
- su
- pudra sekerı arzuya göre serpılır
- 1 tutam tuz ve karabiber
- şerbeti için:
- 1,5 bardak tozşeker
- 1 su b. su
- YAPILIŞI
- İlk olarak böreğin muhallebisi hazırlanır.bunun için;7 su bardağı süt tencereye alınır, üzerine 1,5 su bardağı şeker alınır kaynamaya bırakılır.
- bu arada yufkaların ara katları için tereyağı eritilir.
- diğer taraftan 1,5 su baradğı tozşeker ve 1 su bardağı su ile şerbet hazırlanır.
- 14 adet yufkanın yarısı tepsiye her katı yağlanarak dizilir.
- yufkların yarısı yağlanınca muhallebi için bir kapta 4 yumurta sarısı, nişasta ,
- pirinç unu, bir tutam tuz ve karabiber karıştırılarak sübyesi hazırlaınır.
- hazırlanan sübye kaynayan süte eklenir.
- muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir.
- muhallebin ilk sıcaklığı çıkınca yufkaların üzerine dökülür.
- kalan yufklar da diğer yarısı gibi her katı yağlanarak dizilir.
- üzerine kalan yağ dökülür ve iri kareler halinde kesilir.
- 180 derecede üzeri nar gibi kızarana kadar pişirilir.
- laz böreği pişince fırından çıkarılır.
- şerbetinin soğuk olmasına dikkat edilerek şerbeti verilir.
- üstü çıtır ortası muhallebili nefis bir tatlı.....
- Hazır baklava yufkası ile yapır, Mılfoy hamurdanda yapılıyor
- afıyet olsun
- http.//belguzaranne.blogspot.com
1 yorum:
Ben şerbetlisini yapıyorum ama pudra şekerli de ayrı bir lezzet olsa gerek... ellerinize sağlık
Yorum Gönder