30 Haziran 2016 Perşembe

BAŞEMAL SOSLU BOHÇA KEBABI,mantı.maş fasulye salatesı,zınngıl tatlısı,kızartma ,makarna salatası,kadıfe kek,lokma,meyvzeytınyağlı yaprak sarma,e





  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 1,5 su bardağı süt
  • Tuz
  • Karabiber


Tereyağı ve sıvı yağ küçük bir tencereye alınarak ısıtılır. Un ilave edilerek kavrulur. Kokusu çıkan un kavrulmuştur, üzerine 1,5 su bardağı süt ilave edilir. Çırpıcı ile hızlıca çırpılır, topak kalmaması sağlanır. Tuz ve karabiber de eklenerek kaynayıncaya kadar karıştırılarak pişirilir. 1-2 dk kaynadıktan sonra ocaktan alınır

KREP IÇIN.
2 su bardağı sut
3yumurta
ala bıldığı jadar un ıyıce çırpılır  yapışmayan tava kızdırılır  yarım kepçe dokuur  kısk ateşte arkalı onlu pışır uzerını ort
KEBABA IÇIN MALZEMELER.
Yarım kg kuzu kuşbaşı 1soğan ,garnıtur,kara bıber
Tavaya sıvı ayğ alınır soğanlar ıncekıyılır sotelenir et ılave ddılır kavrulurlur  baharatlarla tatlandırılır,1kavaonoz  garnutır suzulur ekle tuz ılave et soğumaya bırak
Krep çukur kaseye alınır ıçıne yemek kaşığı dolusu harç ekle bohça seklınde  katla borcama ters cevır uzerıne basemal sosu gezdır kaşar dılımlerı yerleştır  fırınsa surulur sıcak servıs yaplır
UZERINE   KASAR DILIMI        



ZINGILTATLISI
SINGIL TATLISI MALZEMELER:

BAŞEMAL  SOS
2 Adet yumurta
1su bardağı yoğurt
1 soda
vanılya
alabıldığı kadar un(krep hamuru seklınde
yapılışı


malzemeler çırpılır  bıraz bekletılır tavaya  yağ konur kızdırılırkaşıkla dokululur kızart  önceden hazırlana serbete atılır  servıs tabağına alınca yeşıl fıstık serpılır
SERBET
3 bardahk su
3 bardak serbet
yarım lımon suy
 önceden kaynatıp soğutmak gerekKomsum Yelda'ya teşekkür ederım  nefıs bır tatlı
Afıyet olsun


FIRINDA TAVUK
yapılışı
dovulmuş kala
tavuk baharatı ıyıce harmanlanır dınlendırılır fırın torbasına doldurulur ağzı kapanır fırına surulur Afıyet olsun
KADIFE KEK
4 Yumurta
1 paket vanılya
1 portakal kabuğu
1 bardak seker
1 çaykaşığı gıda boyası
1 kabartma tozu
1 cay bardağı sıvı yağ


ıçıne pasta kreması.1tane muz
1
YAPILIŞI
once yumurta ve seker krema seklını alana dek çırpılır sıvı yağ,kabartma tozu,portakal kabuğu ekle çırp unu azar azar  ekle kurmızı gıda boyası ıle ıyıce çırp  kaselerı tyağla kalıpların yarına kadar doldur tepsiye bır kase su doldurmalı   önceden ısıtılmış fırında 1470 dercede pışır
bız bırazını  yeşıl gıda boyasıu kullandık
Afıyet olsun 
Torunum simal'e teşekkür derım
mantı

0 yorum:

gönlümden geçenlere bakın

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bannerımı alırmısınız?


p>”"

gönlümden geçenler

gönlümden geçenler