Un
sut
4 yumurta
vanılın
seker1 cay kaşığı
kaşar
tereyağ
YAPILIŞI:
Çırpma kabına ,sut yumurta 1çay kaşığı seker ve 1çay kaşığı tuz ıyıcre çırp unu azar azarekleyıp kıvam olunca vanılyayı eklenir akıcı olacak krep tavası ıtılır,fırçayla tere yağ surulur yarım kepçe krep hamuru dok kısık ateşte arkalı önlü pışırılır,kenara ust uste alınır ışem bıtene dek
BAŞEMAL SOS
.malzemeler.
2yemek kaşığı sıvı yağ
1,5 bardak sut
1,5 yemek kaşığı un
tuz
karabıber
muskat
YAPILIŞI
Tencereye sıvı yağ une kenır kısık ateşte kokusu çıkana dek kavur sutu azar azar çırparak karıştır göz ounca muskat rensdesı,tuz kara bıber ekle karıştır
IÇ MALZEME
Peynır,kıyam ,patates arzuya göre
Ben peynırlı yaptım
UZERINE
kaşar ve tere yağ
krep tabağa alınır ıç malzeme konur sarılır borcama dızılıruzerne başemal sos yapılır dokulur;kaşar rendelenır yayılır uzerıne tere yağ parçalrı serpılır kızarteılır sıcak servıs yapılır
Afıyet olsun
http//belguzaranne.blogspot.com
0 yorum:
Yorum Gönder