18 Nisan 2016 Pazartesi

ZEYTIN YAĞLI KABAK YEMEĞİ

Zeytinyağlı Kabak



HAZIRLANIŞI:
  Havuçları ve domatesleri soyuyoruz. Kabakları da tırtıklı soyacakla hafif kazıyoruz. İnce kabak oyacağıyla bütün kabakların içinden bir parça çıkarıyoruz.  doğranırHavuçları dilimliyoruz.   (ben havuç sevmedığım ıçın eklemedım Domates  suyu ekledım Soğanları halka halka doğruyoruz. Sarımsakları da doğruyoruz. Tencereye soğanı ve sarımsağı koyuyoruz. Üzerine  kabak domates koyuyoruz. . Üzerine zeytinyağı döküyoruz. Tuzunu ve şekerini veriyoruz. Biraz su ilave ediyoruz ve kapağını kapatarak kısık ateşte pişiriyoruz. Servis ederken üzerine doğranmış  dere otu serpiyoruz.
ZEYTİNYAĞLI KABAK
3 kabak
3 havuç
2 domates
1 soğan
3 diş sarımsak
1 tutam dereotu
şeker
tuz
zeytinyağı
http.//belguzaranne.blogspot.com

0 yorum:

gönlümden geçenlere bakın

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bannerımı alırmısınız?


p>”"

gönlümden geçenler

gönlümden geçenler