3 Mart 2016 Perşembe

ZEYTIN YAĞLI BEYAZ LAHANA SARMASI

BEYAZ AHANA SARMASI

Orta lahana
 1,5 2 bardak kadar pirinç
1 çay bardağı zeytinyağı

 5 adet orta boy kuru soğan
5-6 dal dereotu
5-6 dal maydanoz
5-1 tatlı kaşığı kuru nane
2 adet kesme şeker
2 çay kaşığı yenibahar
1 çay kaşığı kimyon
pulbiber
2yemek kaşığı dolma fıstığı
2yemekkaşığı kuş üzümü

 tuz
  karabiber
sosu için:
1/2 çay bardağı kadar zeytinyağı
1/2 limonun suyuveya  eksı erık
tuz
yeteri kadar su

HAZIRLANIŞI

    Lahanalarımızı haşlamak için büyükçe bir tencereye su koyalım ve  tuz ekle  dikkatli bir şekilde yırtmadan lahananın yapraklarını ayıralım ve haşlıyalım  suzelım soğuk suda sokla

 Tencereye  zeytınyağını   ısıtalım ve yemeklik doğradığımız soğanlarımızı    pembeleşinceye dekkadar kavuralım   fıstığı kavur,  önceden ıslatılmış kuş uzumu pırıncı ekle  ardından de suyunu salıp çekene kadar onuda kavurup pirinci,şekeri ve tuzunu ekleyelim kavurmaya devam edelim.1 çay bardağı kadar ılık su koyup kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.en son ocaktan aldıktan sonra ince kıydığımız maydanoz,nane,dereotu ve baharatlarınıda ekleyip iyice karıştıralım  maydanoz ve dere otunu ınce kıy   pırınce eke demlensın

   
  tüm sarma işlemi bitince sarmalarımızı dibini lahanayla kapladığımız tenecereye dizelim.bu işlem için yırtık kullanılmayan lahanaları kullanabilirsiniz,değerlenmişte olurlar.
ardından üzerine tuz ,zeytinyağını ,lımon suyu  çırp dolmaya gezdırgezdirelim  hizasını azıcık geçecek  kadar ılık suyu ekleyip  uzerıne     kullanılmayan lahana kapatıp kısık ateşte pışırelım kaynamaya bırakalım.kaynayınca altını iyice kısıp pişirmeye bırakalım.
Afıyet olsun
http://belguzaranne.blogspot.com

0 yorum:

gönlümden geçenlere bakın

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bannerımı alırmısınız?


p>”"

gönlümden geçenler

gönlümden geçenler