6 Mart 2016 Pazar

BAL KABAKLI KURABIYE

Balkabaklı Kurabiye Tarifi
MALZEMELER
1 paket margarin
• 2 adet yumurta
• 2 yemek kaşığı süt
• 4- 4,5 su bardağı un
• ½ su bardağı şeker
• 1 paket kabartma tozu
İçi için:
• ½ su bardağı şeker
• 300 gr balkabağı (soyulmuş olsun)
• 50 gr fındık (iri dövülmüş olarak kullanacaksınız)
• Pudra şeker (arzuya göre
Hazırlanışı
Tencereye   dılımlenmış kabakları alın üzerine şekeri ilave edip kapağı kapalı kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin.Kabakların suyunu çekince ocaktan alın püre haline getirin içine fındık ilave edip karıştırın ve soğumaya bırakın. Margarini eritin ve ılımaya bırakın.
Geniş bir kabın içine margarin, süt, yumurta, şeker, kabartma tozu ve unu ilave edip hamur elde edin.   dinlendirin. Hamurdan yumurta iriliğinde parçalar koparın ve parmağınızla hamurun iç kısmını oyun kabak püresinden oyulan boşluğu doldurun ve kapatın. Fırın tepsisine    yağlı   kağıt ser hazırladığınız kurabiyeleri dizin. 180 derecede ısıtılmış fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin. Servis tabağına   al Afıyet olsun
http://belguzaranne.blogspot.com

0 yorum:

gönlümden geçenlere bakın

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bannerımı alırmısınız?


p>”"

gönlümden geçenler

gönlümden geçenler