26 Şubat 2016 Cuma

PEYNIRLI POAÇA

 PEYNIRLI POAÇA
Malzemeler.
  • 2 yumurta (birinin sarısı üzerine sürülmek için ayrılacak),
  • 1 su bardağı ılık süt,
  • 1 su bardağı  ılık su,
  • 200 gr tereyağ  yumuşak
  • 6-7 su bardağı un,az gelırse azarazar ılave edılır
  • 1 küçük paket toz maya,
  • 2 yemek kaşığı toz şeker,
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1yemek kaşığı sırke
  • İçi için Peynir.
Hazırlanışı:
  1. 5 su bardağı unu bir karıştırma kabına alın,
  2. Maya, şeker ve tuzu ekleyip karıştırın,
  3. Ortasını çukur yapıp 1 yumurta ve 1 yumurta akını ve eritilmiş tereyağı ekleyin,
  4. Elinizle karıştırmaya başlayarak bir yandan da su ve sütü yavaş yavaş ekleyin,
  5. Son 2 bardak ununuzu kontrollü olarak elinize yapışmayan bir hamur elde edene kadar ekleyin,
  6. Hamuru toplayıp üzerini örtün ve 45 dk. kadar dinlendirin,
  7. 45 dk. sonunda hamuru bir kez daha yoğurun,
  8. Hamurdan küçük bir    mandalına büyüklüğünde parçalar koparıp avuç içinizde açın,
  9. Ortasına Peynir koyu ikiye katlanır
  10. Yağladığınız veya yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin,
  11. 15-20 dk. daha dinlendirin,
  12. Kenara ayırdığınız yumurta sarısının içine bir çay kaşığı şeker ekleyip karıştırın,
  13. Poğaçaların üzerine bu karışımdan sürün,
  14. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında üzerleri iyice kızarana kadar pişirin.
  15. Afıyet olsun 
  16.  
  17. http://belguzaranne.blogspot.com

1 yorum:

siyah kuğu dedi ki...

İyi akşamlar abla ellerine sağlık.

gönlümden geçenlere bakın

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bannerımı alırmısınız?


p>”"

gönlümden geçenler

gönlümden geçenler