12 Ocak 2016 Salı

KUYMAK ( Mutfağımda Lezzet Var‘a teşekkür ederiz

Kuymak Tarifi İçin Malzemeler


  • 1 su bardağı mısır unu
  • 3 yemek kaşığı tereyağı,
  • 150 gr kadar trabzon peyniri,
  • 1 su bardağı ılık su.

Kuymak Yapılışı

1 yemek kaşığı tereyağını eritelim.
Üzerine mısır ununu ilave edelim ve sürekli karıştırarak kavuralım.
Un pembeleşince azar azar ılık suyu ilave edelim ve hızlı hızlı karıştırıp 1-2 dakika pişirelim.
Katılaşmaya başlayınca peynirleri ilave edelim ve 3 dakika pişirelim. (peynir tuzsuz ise 1 tatlı kaşığı kadar tuz ilave edelim)
2 yemek kaşığı tereyağını eritip üzerinde gezdirelim ve sıcak sıcak servis yapalım.
NOT: Üzerine tereyağı kullanmazsanız mısır ununu kavururken 2 yemek kaşığı tereyağı kullanalım.
Mutfağımda Lezzet Var‘a teşekkür ederiz



0 yorum:

gönlümden geçenlere bakın

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bannerımı alırmısınız?


p>”"

gönlümden geçenler

gönlümden geçenler