Köftesi için;
- 1/2 kilo kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı bayat ekmek içiveya galete unu
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
- 4 adet patates
- 4-5 adet yeşilbiber
- 2 adet domates
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 adet domates rendesi
- 2 bardak sıcak su
- Sıvı yağ
- Tuz
- Sıvıyağ
YAPILIŞI
Kıymayı yoğurma kabına alalım, üzerine yumurta, rendelenmiş soğan, ufalanmış ekmek içi, kimyon, karabiber ve tuz ekleyip yoğuralım. Yoğurduğumuz köfte harcından ceviz büyüklüğünce parçalar kopartıp PARMAK şeklinde köfteler yapalımPatateslerin kabuklarını soyup, elma dilimi şeklinde doğrayalım. Sıvıyağda önce patatesleri daha sonra köfteleri hafif kızartalım
Kızarttığımız köfte ve patatesleri tepsiye sıralayalım, üzerine yeşilbiber ve domates dilimleri koyalım
Yemeğin sosu için köfteleri kızarttığımız tavada domates rendesi ve salçayı bir iki dakika kavuralım, üzerine sıcak su ve tuz ilave edelim.
Sos kaynayınca köftelerin üzerine dökelim, önceden ısıttığımız fırında pışırelımAfıyet olsun
http://belguzaranne.blogspot.com
0 yorum:
Yorum Gönder