27 Ocak 2016 Çarşamba

BEYAZ LAHANA KAPAMA Banu atabay 'teşekkürler nefıs bır tarıf

LAHANA  KAPAMA


MALZEMESİ:
3 soğan (küçük doğranmış)
150 gr. Sana
1/2 kg. dana kıyma
1/2 bardak pirinç
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
2 çorba kaşığı kuş üzümü
1 çay kaşığı şeker
tuz karabiber (arzuya göre)
4 bardak su
1 çorba kaşığı limon suyu
1 bardak kıyılmış dereotu
maydanoz
kuru nane
1 orta boy lahana (mümkün olduğu kadar gevşek)

100 gr. Sana   ile soğanları pembeleştirin. Kıymayı ilave edip, karıştırarak kavurun. Pirinç ve fıstıkları katıp, 10 dakika daha kavurun. Üzüm, şeker, tuz ve biberi de katıp 1/2 bardak kaynat su koyun. Kapağını kapatıp orta hararette pirinç suyunu çekene kadar pişirin. Ateşten alıp limon suyu ve kıyılmış dereotu, maydanoz ve kuru naneyi katın. Kapağını kapatın. Lahanayı bütün olarak alabilecek bir boyda ve tercihan sofraya getirebileceğiniz bir tencere seçin. İçine 2 bardak su, bir tutam tuz koyup kaynatın. Lahanayı yıkayın, dış yapraklarını atın. Su kaynayan tencereye dibi aşağı gelecek şekilde yerleştirip, kapağı kapalı 10 dakika haşlayın. Ateşten alıp süzün. Lahanayı tencerede bırakın.
Lahananın yapraklarını birer birer kökünden ayırmadan, yırtmadan açın. Göbek kısmına gelince buradaki küçük yaprakları koparıp çıkartın. Lahanayı hafifçe kaldırıp çıkarttığınız küçük yaprakların yarısını tencerenin dibine destek olarak doldurun. Lahanayı tekrar yerleştirin.
Lahananın boşaltılmış göbek kısmını hazırladığınız etli, pirinçli içle sıkıca doldurun. Kalan küçük yaprakları için, üstüne örtün. Kenardaki büyük yaprakları da tekrar kapatarak bir top haline getirin. Kalan SANA'yı üzerine sürün. Doldurduğunuz lahananın üstüne bir de tabak yerleştirin. 1,5 bardak sıcak su ilave edip kapatın. Orta hararette lahana yumuşayıncaya kadar 40 dakika pişirin. Sofraya tencere ile getirin. Bıçakla dilimleyip, kaşıkla servis yap


0 yorum:

gönlümden geçenlere bakın

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bannerımı alırmısınız?


p>”"

gönlümden geçenler

gönlümden geçenler