3 Aralık 2015 Perşembe

UĞUR BÖCEKLI PASTA VE ÇIKOLATALI PASTA



UĞUR BÖCEĞİ PASTA    http:/belguzaranne.blogspot.com
Malzemeler


2 paket vanılya
200 gr seker
4 yumurta
75 grnışasta
250gr margarı
KREMASI İÇİN:
200 gr krema veya sut
1 paket vanılyalı kremole
ÜZERINE.
2Yemek kaşığılimon suyu
200 gr pudra sekeri
kırmızı gıda boyasıçıklotalı sos
          

YAPILIŞI
Yağ,vanılya,sekerçırpma kabında ıyıce çırpılır yumurtalar tek tek eklenerek çırpılıryağlanmış unlanmış kalıb dokelım önceden ısıtılmış 180 derecede pişirelim.Fırından çıkıp soğuyunca uzerı dıkkatlıceınır uğur böceğinın kafa ve kanatları içinkafasınını çıkolata sosuna batırgöz için toffıfe veya damla çıklota kulanın .Pudra sekeri ve imon suyunu çırp 1 yemek kaşığı ayırınkırmızı gıda boyası nı karıştırıpuzerıne dokun boni bon veya çıkolata  ile benek yapınkanat yap çıkolata donsun.Çiğ krema ılekeke  yayınkanatlar yerleşincebeyza sosla belırgın çızgıler yapın
Afıyet olsun
http.//belguzaranne,blogspot.com
ÇIKOLATALI PASTA
MALZEMELER


5 adet yumurta

2 çay bardağı toz şeker

3 çay bardağı un

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

3 tatlı kaşığı kakao
1 paket dr. Oetker çikolatalı-fındıklı cremole
½ paket beyaz çikolata





½ çay bardağı damla çikolata
Yarım paket kakaolu krem şanti veya kakaolu pasta kreması


TARİF


Çikolatalı Yaş Pasta yapılışı için  Önce yumurtalarımızın beyazını geniş bir kaba bırakıp çırpmaya başlayalım. Ardından kabın içerisine toz şeker ve vanilyayı atarak şeker eriyip bembeyaz olana dek tekrar karıştıralım. Sonrasında kabın içine yumurta sarılarını ekleyip güzel bir karışım olana kadar karıştıralım. Son olarak da un ve kabartma tozunu,kakaoyu ekleyelim ve mikserin en düşük ayarıyla çırpalım.
Önceden ısıttığımız fırınımızda pişirelim.

Pastanın arasını çok az süt ile ıslattıkdan sonra hazırladığım cremoleyi sürdüm damla çikolatalar dizdim. Diğer katını koyup pastanın üst yüzeyine kakaolu pasta kreması veya kakaolu kremşantiyle kaplayabilirsiniz.

Donması için dolaba koydum.
Daha sonra beyaz çikolatayı erıt dok yeşıl fıstık ve çıkolata parçaları ıle  doldurulur ıkıncı kek uzerıne ekle kakolu krema ıle sıva çıkolata sosu dokullur dondurulur uzerı suslenır bır gece dolapta bekletılır
.http://belguzaranne.blogspot.com
Afıyet olsun




 

0 yorum:

gönlümden geçenlere bakın

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bannerımı alırmısınız?


p>”"

gönlümden geçenler

gönlümden geçenler