UĞUR BÖCEĞİ PASTA http:/belguzaranne.blogspot.com
Malzemeler
2 paket vanılya200 gr seker
4 yumurta
75 grnışasta
250gr margarı
KREMASI İÇİN:
200 gr krema veya sut
1 paket vanılyalı kremole
ÜZERINE.
2Yemek kaşığılimon suyu
200 gr pudra sekeri
kırmızı gıda boyasıçıklotalı sos
YAPILIŞI
Yağ,vanılya,sekerçırpma kabında ıyıce çırpılır yumurtalar tek tek eklenerek çırpılıryağlanmış unlanmış kalıb dokelım önceden ısıtılmış 180 derecede pişirelim.Fırından çıkıp soğuyunca uzerı dıkkatlıceınır uğur böceğinın kafa ve kanatları içinkafasınını çıkolata sosuna batırgöz için toffıfe veya damla çıklota kulanın .Pudra sekeri ve imon suyunu çırp 1 yemek kaşığı ayırınkırmızı gıda boyası nı karıştırıpuzerıne dokun boni bon veya çıkolata ile benek yapınkanat yap çıkolata donsun.Çiğ krema ılekeke yayınkanatlar yerleşincebeyza sosla belırgın çızgıler yapın
Afıyet olsun
http.//belguzaranne,blogspot.com
MALZEMELER
1 paket dr. Oetker çikolatalı-fındıklı cremole
½ paket beyaz çikolata
Yarım paket kakaolu krem şanti veya kakaolu pasta kreması
TARİF
Önceden ısıttığımız fırınımızda pişirelim.
Daha sonra beyaz çikolatayı erıt dok yeşıl fıstık ve çıkolata parçaları ıle doldurulur ıkıncı kek uzerıne ekle kakolu krema ıle sıva çıkolata sosu dokullur dondurulur uzerı suslenır bır gece dolapta bekletılır
.http://belguzaranne.blogspot.com
Afıyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder