7 Aralık 2015 Pazartesi

PESKUTAN ÇORBASI SIVAS

  • 2 su bardağı yarma
  • 500 gram peskütan
  • yaım çay bardağı nohut
  • yaım çay bardağı fasulye
  • 1,5 çorba kaşığı kurunane
  • 50 gram tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet soğan
  • 1 çay fincanı haşlanmış mercimek,önceden ıslatılmış
  • yarım kg   dana veya kuzu etı
  • Terbiyesi için;
  • 1 adet yumurta
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı  tereyağ

  • NASIL YAPILIR
                            '.Yarma ,fasulye,nohut,mercımek akşamdan   ıslatılr saba ayrı ayrı haşlanır buğdayın eiçıne eklenir  etı kavurup ekledim enson mercımek eklenir peskudem derın kaseye alınır 1yumurta 1yemek kaşığı unıle çırpılır   purussuz olmalı kaynayan sudan 1 kepçe peskudene  karış
    tır kaynayıncaya kadar kada karıştır  .Uzerıne tavada zeytınyağve tereyağ ıncekıyılmış soğanı kavur nane eke   çorbaya ılave et  Afıyet olsun,

    0 yorum:

    gönlümden geçenlere bakın

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

    bannerımı alırmısınız?


    p>”"

    gönlümden geçenler

    gönlümden geçenler