17 Kasım 2015 Salı

HAVUÇLU KEK

Malzemeler:

  • 150 gr. Tereyağ Oda Sıcaklığında)
  • 2 su bardağı Rendelenmiş Havuç
  • 1 su bardağı İri Çekilmiş Ceviz İçi
  • 4 adet Yumurta
  • 1,5 su bardağı Şeker
  • 1 paket Kabartma Tozu
  • 1 tatlı kaşığı Tarçın
  • 2 yemek kaşığı Portaka Kabuğu Rendesi
  • 2,5 su bardağı Un

Hazırlanışı:

1- Şeker ve tereyağını derin bir kabın içine alın. Mikserle çırpın. Kremamsı bir kıvama gelince içine t
2- Unu, kabartma tozunu ve tarçını eleyerek sıvı karışıma ekleyin. Karıştırın. En son havuç, ceviz ve portakal kabuğu rendesini ekleyip hafifçe birbirine yedirin.
3- Yağlanmış kek kalıbının içine dökün. Hamur yoğun bir hamur olmalı. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kürdan testini geçene kadar pişirin. Soğuması için keenara alın.


0 yorum:

gönlümden geçenlere bakın

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bannerımı alırmısınız?


p>”"

gönlümden geçenler

gönlümden geçenler