Malzemeler:
- 150 gr. Tereyağ Oda Sıcaklığında)
- 2 su bardağı Rendelenmiş Havuç
- 1 su bardağı İri Çekilmiş Ceviz İçi
- 4 adet Yumurta
- 1,5 su bardağı Şeker
- 1 paket Kabartma Tozu
- 1 tatlı kaşığı Tarçın
- 2 yemek kaşığı Portaka Kabuğu Rendesi
- 2,5 su bardağı Un
Hazırlanışı:
1- Şeker ve tereyağını derin bir kabın içine alın. Mikserle çırpın. Kremamsı bir kıvama gelince içine t2- Unu, kabartma tozunu ve tarçını eleyerek sıvı karışıma ekleyin. Karıştırın. En son havuç, ceviz ve portakal kabuğu rendesini ekleyip hafifçe birbirine yedirin.
3- Yağlanmış kek kalıbının içine dökün. Hamur yoğun bir hamur olmalı. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kürdan testini geçene kadar pişirin. Soğuması için keenara alın.
0 yorum:
Yorum Gönder