18 Ekim 2015 Pazar

İÇLİ KÖFTE

 

İÇLİ KÖFTE

Malzemeler.


  • 1 Su Bardağı İnce Bulgur ( Köftelik )
  • 2 Çorba Kaşığı Irmik
  • 1 Adet Yumurta
  • 250 Gram Kıyma
  • 1 Çorba Kaşığı Biber Salçası
  • 1 Çorba Kaşığı Un
  • Sıcak Su
  • Sıvıyağ

        İçli köfte için baharatlar

      • Karabiber
      • Pul Biber
      • Kimyon
      • Tuz


    • Hazırlanış Aşamaları

       

      Öncelikle soğanı pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
       

      Kıymayı soğanın üzerine dökerek kavuruyoruz.
       

      kavrulduktan sonra tuzu,karabiberi ilave ediyoruz
      kıymayı kavur cevızı ilave et ağzının kapağını kapat soğumaya bırakalım.

       

       İnce bulguru ve irmiği bir kaseye alarak 2,5 su bardağı sıcak su ile ıslatıyoruz. Ağzını kapatıp şişmesini bekletiyoruz.
       

      Dinlenen ve şişen bulgurların üstüne unu, biber salçasını, irmiği baharatlarını  katıyoruz.
       

      Yoğurmaya devam ediyoruz.
       

      Kıvama gelen harcımızı mandalina büyüklüğünde avucumuzun içine alıp parmak ucuyla açıyoruz.
       

      İçine baharat katıp kavurduğumuz kıymamızı yaptığımız köftelerin içini tatlı kaşığı ucuyla doldurup ucunu kapatıyoruz

      0 yorum:

      gönlümden geçenlere bakın

      Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

      bannerımı alırmısınız?


      p>”"

      gönlümden geçenler

      gönlümden geçenler