İÇLİ KÖFTE
Malzemeler.- Karabiber
- Pul Biber
- Kimyon
- Tuz
İçli köfte için baharatlar
Hazırlanış Aşamaları
YAPILIŞI:
Öncelikle soğanı pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
Kıymayı soğanın üzerine dökerek kavuruyoruz.
kavrulduktan sonra tuzu,karabiberi ilave ediyoruz
İnce bulguru ve irmiği bir kaseye alarak 2,5 su bardağı sıcak su ile ıslatıyoruz. Ağzını kapatıp şişmesini bekletiyoruz.
Dinlenen ve şişen bulgurların üstüne unu, biber salçasını, irmiği baharatlarını katıyoruz.
Yoğurmaya devam ediyoruz.
Kıvama gelen harcımızı mandalina büyüklüğünde avucumuzun içine alıp parmak ucuyla açıyoruz.
İçine baharat katıp kavurduğumuz kıymamızı yaptığımız köftelerin içini tatlı kaşığı ucuyla doldurup ucunu kapatıyoruz
0 yorum:
Yorum Gönder