5 Ekim 2015 Pazartesi

HINDISTAN CEVIZLI KAKOLU ÇAYLI KEK




Çaylı Kek Tarifi'nin Malzemeleri

  • 3 yumurta
  • 2 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı demlenmiş çay
  • 3 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • Yarım yemek kaşığı tarçın
  • 1 kabartma tozu
  • hındıstan cevızı
  • İÇ İÇİN.
  • 2 su bardağı hindistancevizi
  • 1su brdağı pudra sekeri
  • 2 yumurta sarısı yoğurtoplar yap
    Üzerini süslemek için beyaz çikolata

        Çaylı Kek Tarifi'nin Yapılışı

        Yumurtalar şekerle birlikte köpük köpük olana kadar çırpılır. Daha sonra sıvı yağ ve daha önceden demlenmiş, soğumuş bir su bardağı çay eklenir. Çırpmaya devam edilir. Un, kakao ve tarçın eklenir. En son olarak kabartma tozu eklenir ve karıştırılır. Daha sonra margarinle veya sıvı yağla her tarafı yağlanmış kek kalıbına az kek hamurundan dök uzerıne yoğurulan toparı eşit sekılde yerleştır kalan kek hamurunu uzerıne yay önce 160 dercede kabarınca 180 derecede pişirilir. Fırından çıkınca soğuması beklenir ve ters çevrilir. Üzerine beyaz çikolatayla servıs et
        Afiyet Olsun
        http://belguzaranne.blogspot.com





        0 yorum:

        gönlümden geçenlere bakın

        Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

        bannerımı alırmısınız?


        p>”"

        gönlümden geçenler

        gönlümden geçenler