Aşure malzemeleri
- 2 kase aşurelik buğday
- 1 kase haşlanmış kuru fasulye
- 1 kase haşlanmış nohut
- Yarım çay bardağı sarı kuru üzüm
- Yarım çay bardağı kuş üzümü
- 4 adet kuru kayısı
- 2 adet kuru incir
- 1 kase ceviz
- ,1bardak pırınç
- 1bardak kuru erık,mısır
- 1 kase toz şeker
- 1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi ya da karanfil(karanfılı cezvede kaynatıp suyunu ındırmeye yakın ekleyın yoksa kararır
- 1su bardağı sut ,1 yemek kaşığı nışasta
Aşure nasıl yapılır
Aşure tarifiAşurelik buğdayımızı bir gece önceden ılık suda ıslatıyoruz. Yaklaşık 7litre suda haşlıyoruz, suyunu dökmüyoruzNohut ve fasulyenin suyunu dükün buğdaylar iyice yumuşayınca nohut ve fasulyeyi ekleyin. Yaklaşık yarım saat pişirin. Özleşmeye başlayınca üzümleri ekleyin, üzümler şişmeye başlarken toz şekeri ekleyin, suyu koyulaşıp üzümler şişene kadar kısık ateşte pişirin, doğranmış kuru kayısı, incir i ayrı ayrı haşnır eklenır.1bardak sutle nışasta açılır kaynayan aşureye ekle karıştır.Koyuluğunu kendınız ayarlayın çok koyu olursa nışasta olduğu için pelteler.ve cevizi servis ederken üzerine ekleyin, önce eklerseniz aşureniz kararır, limon rendesi veya karanfili ve erığı ocaktan almadan 5 dakika önce ekleyin. aşurenizin üstünü nar veya tarçınla,fındık,fıstıkla da süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
http://belguzaranne.blogspot.com
Not.Pekmezlıde yapabılırsınız
0 yorum:
Yorum Gönder