7 Ekim 2015 Çarşamba

MERCIMEKLI,YOĞURTLU KESME HAMUR ÇORBASI



Malzemeler:
  • 1 su bardağı yeşil Mercimek,
  • 1 su bardağı Erişte,veya kesme kuçuk hamur ben kesme kullandım
  • 1  1 su bardağıYoğurt,
  • 1 yumurta sarısı,
  • 2 yemek kaşığı tereyağ,
  • 1 yemek kaşığı un,
  • 2 tatlı kaşığı nane,
  • 8-10 su bardağı su
  • Tuz.
Hazırlanışı:
  1. Mercimeği  az haşla nır  kara suyu dokulur
  2. 1 yemek kaşığı tereyağını eritin,
  3. Üzerine 8-10 su bardağı suyu ekleyin,
  4. Erişteyi ekleyip yumuşayana kadar pişirin,
  5. Haşlanmış mercimeği ekleyin,
  6. Ayrı bir kapta Yoğurt, yumurta sarısı ve unu pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın,
  7. Çorbanın suyundan 1 kepçe alıp yoğurtlu karışıma ekleyin ve hızlıca karıştırın,
  8. Bu karışımı vakit kaybetmeden çorbaya ekleyip hızlıca karıştırın,
  9. Kalan bir kaşık tereyağını ayrı bir kapta eritip naneyi içine katın ve kavurun,
çorbaya ekle
Afıyet olsun
http.//belguzaranne.blogspot.com

0 yorum:

gönlümden geçenlere bakın

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bannerımı alırmısınız?


p>”"

gönlümden geçenler

gönlümden geçenler