Malzemeler:
- 1 su bardağı yeşil Mercimek,
- 1 su bardağı Erişte,veya kesme kuçuk hamur ben kesme kullandım
- 1 1 su bardağıYoğurt,
- 1 yumurta sarısı,
- 2 yemek kaşığı tereyağ,
- 1 yemek kaşığı un,
- 2 tatlı kaşığı nane,
- 8-10 su bardağı su
- Tuz.
Hazırlanışı:
- Mercimeği az haşla nır kara suyu dokulur
- 1 yemek kaşığı tereyağını eritin,
- Üzerine 8-10 su bardağı suyu ekleyin,
- Erişteyi ekleyip yumuşayana kadar pişirin,
- Haşlanmış mercimeği ekleyin,
- Ayrı bir kapta Yoğurt, yumurta sarısı ve unu pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın,
- Çorbanın suyundan 1 kepçe alıp yoğurtlu karışıma ekleyin ve hızlıca karıştırın,
- Bu karışımı vakit kaybetmeden çorbaya ekleyip hızlıca karıştırın,
- Kalan bir kaşık tereyağını ayrı bir kapta eritip naneyi içine katın ve kavurun,
Afıyet olsun
http.//belguzaranne.blogspot.com
0 yorum:
Yorum Gönder