19 Haziran 2015 Cuma

MADIMAK ,SULU KÖFTE,PILAV ELMA TATLISI,PATLICAN SALATASI,GIDABOYASIZ NATUREL TATLI

MALZEMELER.

  • yarım kg madıma(   taze ısekurusu su barağı
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
8
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 adet kuru soğan
  • yarım çay bardağı bulgur
  • 2-3 diş sarımsak
  • tuz, pul biber
  • Üzeri için; yoğurt
 

Madımak Tarifi'nin Yapılışı


Madımaklar ayıklanıp yıkanarak ince ince kıyılır parça et veya patırmakavrulur . Kuru soğan ince yemeklik doğranır. Sıvı yağda pembeleşene kadar kavrulur. Salçası, tuzu, baharatları eklenir. Madımaklar ilave edilir. Madımaklar biraz kavrulunca bulguru ilave edilir. Bol miktarda sıcak su eklenerek pişmeye bırakılır.  Üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirilerek servis edilir, afiyet olsun…

not:eğer kuruadımak yapıyorsak  bıraz haşla suyunu suz  soğuk su tut
 

PILAV
ELMA TATLISIgıda boyalı
SULU KÖFTE
gıdda boyasız tatlı  naturel

0 yorum:

gönlümden geçenlere bakın

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bannerımı alırmısınız?


p>”"

gönlümden geçenler

gönlümden geçenler