4 Haziran 2015 Perşembe

GÜL REÇELİ



Tencerede su ve şekeri kaynatıyoruz. Kıvamı koyulaşınca gül yapraklarını ilave ediyoruz. Kısık ateşte pişiriyoruz. Gül mayasını kırmızı gülden yaparsak reçelimiz de daha kırmızı olur. Reçelin suyunun kıvamı ortaya çıkana kadar pişiriyoruz. Reçel yaparken çok kaynatmamaya özen gösteriyoruz, yoksa rengini kaybedebilir.

Tencerede soğuyan gül reçelini kavanozlara koyuyoruz ve iyice soğuyana kadar bekletiyoruz. Reçelin küflenmemesi için, kavanozun ağzı kadar yağlı kağıt kesiyoruz ve zeytinyağına batırıyoruz. Reçel kavanozlarının ağzına koyuyoruz. Kapağını kapatarak güneş görmeyen ortamda saklıyoruz.


GÜL REÇELİ


250 gr. gül
1 kg toz şeker
1 limon suyu
3,5 su b. su
not:1 yemek kaşığı gul ayırısak reçel yaparken onu ılave ederız rengı dahaguzel olur
http://beguzaranne.blogspot.com




0 yorum:

gönlümden geçenlere bakın

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bannerımı alırmısınız?


p>”"

gönlümden geçenler

gönlümden geçenler