23 Haziran 2015 Salı

ASMA YAPRAĞINDABARBUNYA BALIĞI,fırında balık,sebze çorbası,puf pasta,helva,baklava,revani

Asma Yaprağında Barbun Balığı Mehmet Ylımaz bey'e teşekkürederım
malzemeler:

  • Yarım kilo barbun balığı (kişi başına 5 orta boy balık yanında başka yiyeceklerle yeterli oluyor.)
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • yarım çay bardağı limon suyu
  • her balığa 2 adet asma yaprağı
  • 1 tabaka yağlı kağıt
  • yeterince tuz
tarif:
  1. Yapraklar salamura ise 1 saat ılık suda bekletip sıkın.
  2. Temizlenip yıkanan balıkların yüzgeçlerini makasla kesip kağıt havluyla kurulayın.
  3. Zeytinyağı, tuz ve limonu çırparak elde edeceğiniz pişirme sosunu balıkların iç ve dış yüzeylerine sürün.
  4. İkişer asma yaprağına sarın
  5. Yayvan bir kabı az yağlayıp balıkları dizin.
  6. Üstünü yağlı kağıtla kaplayıp 200 derece ısıtılmış fırına  surun
  7. Yapraklar balığın suyunu kaybetmesini önler , lezzet verir. ( Mehmet Yılmaz - İzmir)teşekkürler guzel tarıfe
  • Ben balıkları aynen tarifteki gibi hazırlayıp,yaprakların dışını yağladım tepsıye dızdım
  • Sonra bizim klasik, kırmızı soğanlı, rokalı bir tabakta servis yapın. Asma yapraklarını ben taze kullandım
  • Eğer taze yaprak kullanıyorsanız tuz ekleyin ama salamura yaprak kullanıyorsanız tuza dikkat edin.
    FIRINDA BALIK
  • Baılıkayıklanır yıkanırsuzulur,tepsıde zeytınyağ,tuz,lımonsuyu ıle sos hazırlanır   balıklar harmanlanır.yıkanmış asma yaprağı diz
  •  
    balıklar dızılır uzerıne soğan halka halka doğra yay karabıber tane oarak serpıır.bıberıye ,defne yaprağı varsa benım kalmamıştı koymadımuzerıne çerı donmatae serp tekrar asma yaprağı   veya folya ıe kapatıp derece pışır.Yanında helva ve t  roka servıse hazır
    revanı

0 yorum:

gönlümden geçenlere bakın

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bannerımı alırmısınız?


p>”"

gönlümden geçenler

gönlümden geçenler