Asma Yaprağında Barbun Balığı Mehmet Ylımaz bey'e teşekkürederım
malzemeler:
- Yarım kilo barbun balığı (kişi başına 5 orta boy balık yanında başka yiyeceklerle yeterli oluyor.)
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- yarım çay bardağı limon suyu
- her balığa 2 adet asma yaprağı
- 1 tabaka yağlı kağıt
- yeterince tuz
- Yapraklar salamura ise 1 saat ılık suda bekletip sıkın.
- Temizlenip yıkanan balıkların yüzgeçlerini makasla kesip kağıt havluyla kurulayın.
- Zeytinyağı, tuz ve limonu çırparak elde edeceğiniz pişirme sosunu balıkların iç ve dış yüzeylerine sürün.
- İkişer asma yaprağına sarın
- Yayvan bir kabı az yağlayıp balıkları dizin.
- Üstünü yağlı kağıtla kaplayıp 200 derece ısıtılmış fırına surun
- Yapraklar balığın suyunu kaybetmesini önler , lezzet verir. ( Mehmet Yılmaz - İzmir)teşekkürler guzel tarıfe
- Ben balıkları aynen tarifteki gibi hazırlayıp,yaprakların dışını yağladım tepsıye dızdım
- Sonra bizim klasik, kırmızı soğanlı, rokalı bir tabakta servis yapın. Asma yapraklarını ben taze kullandım
- Eğer taze yaprak kullanıyorsanız tuz ekleyin ama salamura yaprak kullanıyorsanız tuza dikkat edin.
- Baılıkayıklanır yıkanırsuzulur,tepsıde zeytınyağ,tuz,lımonsuyu ıle sos hazırlanır balıklar harmanlanır.yıkanmış asma yaprağı diz
0 yorum:
Yorum Gönder