28 Nisan 2015 Salı

UN HELVASI

UN HELVASI
1 su bardağı un
1-2 yemek kaşığı tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 su bardağı süt...
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya


Tencerede eritilen yağın üzerine un eklenir, rengi değişene kadar kavrulur.
Bir kenarda süt, şeker ve vanilya şekeri eriyene kadar karıştırılır.
Ocak yüksek ateşe alınır (helvanın topaklanmasını engellemek için) ve unun üzerine sütlü şerbet yavaş yavaş çırpıcıyla karştırılarak eklenir.
Helva şerbetiyle kaynamaya başlayınca ocağın altı kısılır ve tahta kaşıkla 1-2 dakika daha karıştırılıp kapatılır. sekıl ver servıse hazırAfıyet olsun

0 yorum:

gönlümden geçenlere bakın

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bannerımı alırmısınız?


p>”"

gönlümden geçenler

gönlümden geçenler