PASTIRMALI MADIMAK
Malzemeler
:
1 kg madımak,
3 yemek kaşığı tereyağı,
2 orta boy soğan,
10 dilim pastırma
(küçük küçük doğranacak),
yarım yemek kaşığı salça,
,
yarım su bardağı bulgur
,
su
yeterince tuz.
Yapılış
ı:
Madımak ayıklanır. Bıçakla ince bir şekilde kıyılır. Bol suda birkaç defa yıkanarak süzülür. Tencereye margarin konur, doğranmış kuru soğan eklenerek kavrulur. Salça ve pastırma ilave edilir. Kıyılmış madımak bu karışıma eklenerek kavrulur ve sonra suyu eklenir. Fazla baharatlı olması istenirse isteğe göre soğan kavrulduktan sonra çemen de ilave edilir. Piştikten sonra sıcak olarak servis yapılır.Yanında arzuya göre sarmısaklı yoğurtla servısedılır
NOT:Egerkuru madımaktan yapmak ıstersek madımak önce haşlanır
http://belguzaranne.blpogspot.com
Yemeksepeti
-
Merhaba,şimdilerin modası getir ,götür,trendyol,yemek sepeti furyasına ben
de giriş yapmış bulunmaktayım.
Başta ters gelse de,alışınca büyük kolaylık ve...
1 yıl önce
0 yorum:
Yorum Gönder