22 Nisan 2015 Çarşamba

MADIMAK (TOKATVE SIVAS YORESI

PASTIRMALI MADIMAK
  Malzemeler
: 1 kg madımak,
  3 yemek kaşığı tereyağı,
  2 orta boy soğan,
 10 dilim pastırma
 (küçük küçük doğranacak),
  yarım yemek kaşığı salça,
,  yarım su bardağı bulgur
,   su  yeterince tuz.
  Yapılış
ı: Madımak ayıklanır. Bıçakla ince bir şekilde kıyılır. Bol suda birkaç defa yıkanarak süzülür. Tencereye margarin konur, doğranmış kuru soğan eklenerek kavrulur. Salça ve pastırma ilave edilir. Kıyılmış madımak bu karışıma eklenerek kavrulur ve sonra suyu eklenir. Fazla baharatlı olması istenirse isteğe göre soğan kavrulduktan sonra çemen de ilave edilir. Piştikten sonra sıcak olarak servis yapılır.Yanında arzuya göre sarmısaklı yoğurtla servısedılır
NOT:Egerkuru madımaktan yapmak ıstersek   madımak önce haşlanır



http://belguzaranne.blpogspot.com

0 yorum:

gönlümden geçenlere bakın

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bannerımı alırmısınız?


p>”"

gönlümden geçenler

gönlümden geçenler