18 Nisan 2015 Cumartesi

İÇ BAKLALI ENGINAR DOLMASI

  • 4 adet temizlenmiş  enginar
  • 1 su bardağı taze iç bakla
  • 1 adet ortaboy beyaz soğan
  • 2 tutam dereotu
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz
  • 1 tutam şeker
Yapılışı:
  1. Soğanı yemeklik doğrayın.   zeytinyağını koyun üzerine soğanı ekleyin orta ateşte hafif pembeleşinceye kadar kavurun.
  2. Soğanlar pembeleşince üzerine baklaların tamamını ekleyin. Tuz ve şekeri ilave ederek  kavurun.
  3. Enginarları kavurduğunuz baklaların üzerine dizin ve üzerini geçecek kadar su koyun.
  4. Kısık ateşte baklalar ve enginarlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan almadan önce üzerine yarım limon sıkın.
  5. Tencerenin kapağı kapalı olarak soğumaya bırakın.Dere otu ıle servıse hazır.Afıyet osun
http.//belguzaranne.blogspot.com


0 yorum:

gönlümden geçenlere bakın

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bannerımı alırmısınız?


p>”"

gönlümden geçenler

gönlümden geçenler