- 4 adet temizlenmiş enginar
- 1 su bardağı taze iç bakla
- 1 adet ortaboy beyaz soğan
- 2 tutam dereotu
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Tuz
- 1 tutam şeker
- Soğanı yemeklik doğrayın. zeytinyağını koyun üzerine soğanı ekleyin orta ateşte hafif pembeleşinceye kadar kavurun.
- Soğanlar pembeleşince üzerine baklaların tamamını ekleyin. Tuz ve şekeri ilave ederek kavurun.
- Enginarları kavurduğunuz baklaların üzerine dizin ve üzerini geçecek kadar su koyun.
- Kısık ateşte baklalar ve enginarlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan almadan önce üzerine yarım limon sıkın.
- Tencerenin kapağı kapalı olarak soğumaya bırakın.Dere otu ıle servıse hazır.Afıyet osun
http.//belguzaranne.blogspot.com
0 yorum:
Yorum Gönder