- 1 kg kıyma
- yarım kg soğan
- 4 tane yeşil biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- 3 yemek kaşığı tereyağı
hamuru için ;
- 1 kg ince köftelik bulgur
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı salça
Haşlamak için ;
- 1 lt su
- 1 tatlı kaşığı limon tuzu
- 1 tatlı kaşığı tuz
Kıymayı tencereye alıp kavuralım ve yağını ekleyelim. İnce ince doğranmış soğanları ve biberleri kıymaya ekleyelim. Salçayı ekleyip son olarak baharatları atalım. Soğumaya bırakalım. Bulguru, irmiği 5 dk ıslatalım. Tuz ve salçasını koyup 15-20 dakika yoğuralım. Ununu ilave edip bir 5 dakika da böyle yoğuralım. Hamurumuz da hazır olduktan sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avucumuzda şekil vererek iç harcımızı koyalım, ağzını kapatalım.
Bir litre suyu kaynatıp 1 tatlı kaşığı limon tuzu ve 1 tatlı kaşığı tuz atalım tekrar kaynadıktan sonra köfteleri haşlayalım. Köftelerin haşlandığını şu şekilde anlayabilirsiniz. Suya attığınız köfteler suyun yüzüne çıkmaya başladıysa köfteler hazır demektir. İster 2 dakika kaynamış suda haşlayıp suyunu çekince kızartalım ister sadece haşlayarak servis yapalım. Afiyet olsun…
0 yorum:
Yorum Gönder