22 Ağustos 2014 Cuma

HAŞHAŞLI REVANİ

  • 3 yumurta
  • 1 su b. tozşeker
  • 1 su b. süt
  • 1 su b. sıvıyağ
  • 1 su b. haşhaş tohumu
  • 1 su b. irmik
  • 1,5 su b. un
  • 1 p. kabartma tozu
  • 1 p. vanilya
  • şerbeti için:
  • 1,5 su b. tozşeker
  • 1,5 su b. su
  • üzeri için:
  • kremşanti.
Tarif
  • Öncelikle tatlının şerbetini hazırlayın.
  • Tencereye toz şekeri ve suyu ilave edip kaynatıp bir
  • şebet oluşturun ve soğumaya bırakın.
  • Fırın kabını margarinle yağlayın üzerine haşhaşı serpin ve hiç boş kalmayacak şekilde bir manto yapın
  • Karıştırma kabında yumurta ve şekeri çırpın.
  • Üzerine süt,sıvıyağ haşhaş tohumunu,irmik,un,kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip çırpma teli yardımıyla karıştırın.
  • Hazırlamış olduğunuz karışımı fırın kabına dökün .Önceden ısıtılmış 170 dercelik fırında
  • yaklaşık 45 dakika pişirin.
  • Tatlıyı soğumaya bırakın ve şerbeti üzerine dökün.Krem şanti ile süsleyerek servis edin.TARIF OKTAY USTA

0 yorum:

gönlümden geçenlere bakın

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bannerımı alırmısınız?


p>”"

gönlümden geçenler

gönlümden geçenler