Malzemeler:1 kilo kuzu kıyma
2 kilo soğan
1 tatlı kaşığı karabiber
Sosu için:1 çay bardağı nar ekşisi
½ tatlı kaşığı karabiber
½ tatlı kaşığı tuz
¾ bardak su
Yapılışı:1 kilo kuzu kıyması karabiber ile yoğurulur. Hazırlanan köfteler dış kabukları soyulup ortadan ikiye kesilen soğanların arasına yerleştirilerek tepsiye dizilir. Yan yana dizilerek tepsiyi doldurulur. 1 çay bardağı nar ekşisine, ¾ bardak su, karabiber ve tuz eklenerek karıştırılıp sos hazırlanır. Tepsiye dizilen Soğan kebabının üzerine nar ekşili sos dökülerek fırında pişirilir.
Soğan kebabı sunuma hazırdır.
18.02.20132 kilo soğan
1 tatlı kaşığı karabiber
Sosu için:1 çay bardağı nar ekşisi
½ tatlı kaşığı karabiber
½ tatlı kaşığı tuz
¾ bardak su
Yapılışı:1 kilo kuzu kıyması karabiber ile yoğurulur. Hazırlanan köfteler dış kabukları soyulup ortadan ikiye kesilen soğanların arasına yerleştirilerek tepsiye dizilir. Yan yana dizilerek tepsiyi doldurulur. 1 çay bardağı nar ekşisine, ¾ bardak su, karabiber ve tuz eklenerek karıştırılıp sos hazırlanır. Tepsiye dizilen Soğan kebabının üzerine nar ekşili sos dökülerek fırında pişirilir.
Soğan kebabı sunuma hazırdır.
0 yorum:
Yorum Gönder