15 Temmuz 2014 Salı

SOĞAN KEBABI

 
 



Malzemeler:1 kilo kuzu kıyma
2 kilo soğan
1 tatlı kaşığı karabiber

Sosu için:1 çay bardağı nar ekşisi
½ tatlı kaşığı karabiber
½ tatlı kaşığı tuz
¾ bardak su

Yapılışı:1 kilo kuzu kıyması karabiber ile yoğurulur. Hazırlanan köfteler dış kabukları soyulup ortadan ikiye kesilen soğanların arasına yerleştirilerek tepsiye dizilir. Yan yana dizilerek tepsiyi doldurulur. 1 çay bardağı nar ekşisine, ¾ bardak su, karabiber ve tuz eklenerek karıştırılıp sos hazırlanır. Tepsiye dizilen Soğan kebabının üzerine nar ekşili sos dökülerek fırında pişirilir.

Soğan kebabı sunuma hazırdır.
18.02.2013

0 yorum:

gönlümden geçenlere bakın

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bannerımı alırmısınız?


p>”"

gönlümden geçenler

gönlümden geçenler