16 Temmuz 2014 Çarşamba

KETE

Malzemeler:

  • - 1 su bardağı sıvı yağ
  • - 2 su bardağı süt
  • - 2 küp şeker
  • - 2 yemek kaşığı toz şeker
  • - 200 gr tereyağı
  • - 1 çay bardağı sıvı yağ
  • - Yarım su bardağı ılık su
  • - Tuz
  • - Ceviz
  • Kuru maya ve küp şeker ılık suda çözülür.
  • . Maya kabarınca 1 su bardağı sıvı yağ, süt, toz şeker, tuz ve aldığı kadar unla kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğrulur
  • .. Hamur ılık bir yerde mayalanmaya bırakılır
  • .. Tereyağı eritilir, üzerine 1 çay bardağı sıvı yağ eklenir
  • .. Soğumaya bırakılır
  • . Cevizler öğütülür. İri olursa hamuru yırtar, çok ufak olursa lezzetli olmaz. Bu arada mayalanan hamurlar küçük portakal büyüklüğünde bezelere ayrılır, yuvarlanır tepsiye dizilir. Üzeri kapatılır. Bezeyi unlayarak artık marifet derecemize göre incecik açmamız gerekiyor :) Yufkanın üzerine 3 kaşık kadar yağ karışımından gezdirip, fırçayla her tarafına gelecek şekilde yayılır. Üzerine tekrar bir yufka açılır, yağ sürülür. En üste de aynı işlem uygulanır. 3 kat yufka aralarına ve en üste yağ sürülmüş olarak üst üste dizilmeli. Dört parmak genişliğinde şeritler halinde kesilir.  Kestiğimiz şeritleri elde dört parmağımıza sıkmadan sararak rulo haline getirelim. Altını cevizler dökülmesin diye elimizle yapıştıralım.Her kete için silme 1 yemek kaşığı kadar ceviz içi eklenir ve üzeri hafif büzülerek kapatılır, düzeltilir. Tepsi mayası yapmak için yerleştirilir.Kurumaması için üzeri temiz bir bezle örtülür.-20 dakika kadar dinlendirilir ve yağlı kağ ıt serilen tepsiye dizilir.Üzerine yumurta sarısı sürülür, önceden ısıtılmış fırında  18Oderecede   pişer AFIYET OLSUN

0 yorum:

gönlümden geçenlere bakın

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bannerımı alırmısınız?


p>”"

gönlümden geçenler

gönlümden geçenler