15 Temmuz 2014 Salı

DEMIR TATLISI

Malzemeler:
4 yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya (Tarifte yoktu,ben ekledim)
Un
Şerbeti:
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
Çeyrek limonun suyu
Yapılışı:
Önce şerbeti kaynatıyoruz.Ve soğutuyoruz.
Sonra tatlının malzemeleri çırparak kek kıvamında bir hamur elde ediyoruz.
Ve genişçe bir tavaya bolca yağ dökerek yağı kızdırıyoruz.Yağ kızarken içine tatlı kalıbımızı da koyuyoruz.Tatlı kalıbımız da yağ ile birlikte kızmalı...
Yağ ve dolayısıyla kalıp yeterince kızdığında kalıbı hamura batırıp 5-6 saniye hamurda bekletiyoruz ve kalıbı alıp derhal yağın içine bırakıyoruz.Birkaç saniye sonra da kalıbı sallayarak hamuru kalıptan ayırıyoruz ve ayrılan hamuru arkalı önlü kızartıyoruz.
Tüm hamuru kızarttıktan sonra soğuk şerbete batırıp çıkarıyoruz.Tatlımız servise hazır;)
Not1:İlk birkaç tatlım kalıptan çıkmadı,kalıbın yeterince kızmadığını farkettim.Kalıp çok iyi kızmalı.O kadar ki,ilk tatlıyı yağa bıraktıktan sonra hemen 2.kez tatlıyı hamura batırmamalı,yine bir süre yağda tutup kalıbın yeterince kızması sağlanmalı.
Not2:Tatlının kalıptan çıkmamasının bir diğer sebebi de,kalıbın tamamını hamura batırmak.Hamur üste kadar çıkmamalı ama çok az batırmak da şeklin iyi çıkmamasına neden oluyor.En iyisi üstten bir-iki milim bırakacak kadar kalıbı hamura batırmak.
Not3:Farkettiğim bir diğer şey ise,hamuru kalıptan çıkarmak için kalıbı sağa sola sallamak işe yaramıyor.Hafifçe yukarı aşağı sallamak daha etkili.



0 yorum:

gönlümden geçenlere bakın

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bannerımı alırmısınız?


p>”"

gönlümden geçenler

gönlümden geçenler