28 Haziran 2014 Cumartesi

SODALI KARNI BAHAR KIZARTMASI

SODALI KARNABAHAR KIZARTMASI


Malzemeler:
1 adet orta boy karnabahar 
2 adet yumurta
1 şişe maden sodası
6 yemek kaşığı un 
Arzuya göre 1 yemek kaşığı ketçap
Tuz,pulbiber,karabiber
Haşlamak için; su,süt ve sirke 
Kızartmak için; sıvıyağ  
Servis için; 1 kase sarımsaklı yoğurt 

Yapılışı:
Karnabaharı çiçeklerine ayırıp,yıkayın.
Bir tencereye karnabaharları alın ve üzerlerini geçecek kadar su ilave edin.
2-3 yemek kaşığı süt,bir tatlı kaşığı tuz ve bir yemek kaşığı sirke ilave edip biraz diri kalacak şekilde 3-5 dakika haşlayın. Haşlanan karnabaharları süzün ve soğumaya bırakın.
Ben bu işlemi buharda haşlayarak yaptım.
Bir kasede 2 yumurtayı çırpın. 
Unu ilave edip karıştırmaya devam edin.
Tuz, karabiber ve pulbiberi ekleyin.
Bu aşamada arzuya göre kızartmaya pembelik vermesi açısından bir yemek kaşığı ketçap ilave edebilirsiniz.
Son olarak sodayı ilave edin.Homojen ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar iyice çırpın.
Tavaya sıvıyağı alın ve kızdırın.
Karnabaharları bu hazırladığınız sosa bulayın ve kızartın.
Kızaran karnabaharları kağıt havlu üzerine alınki,fazla yağları gitsin.
Servis tabağının ortasına karnabaharları yerleştirin.Kenarlarınada sarımsaklı yoğurdu koyun ve servis edin.Yada sarımsaklı yoğurdu karnabaharların üzerine gezdirin.Afiyet olsun...

sodalı karnıbahar kızartması

0 yorum:

gönlümden geçenlere bakın

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bannerımı alırmısınız?


p>”"

gönlümden geçenler

gönlümden geçenler