15 Haziran 2014 Pazar

CEVİZ REÇELİ

CEVİZ REÇELİ
1kg olmamış cevı,yarım su bardağı sönmemiş kıreç,2 çay kaşığı karbonat,1 kg toz seker,6su bardaği su,4 adet lımontozu, yapılışı: cevızlerın kabukları bıçakla soyulur,tencereye alınır uzerını örtecek kadar su ekle 8 veya ıo gun hergun suyn değiştır
son ra sonmuş kıreç ve suyla bır kaçgun beklet durula suz seker,6bardak suyu tencereye al kaynat cevızı ekle koulaşıp reçel kıvamına gelınce limon tuzunu ekle 3 4 dakıka kaynat sıcak kavonzlar koy seın ve karanlık yerde (dolap içi)sakla afıyet olsun 

0 yorum:

gönlümden geçenlere bakın

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bannerımı alırmısınız?


p>”"

gönlümden geçenler

gönlümden geçenler