malzemeler:
- 1,5 su bardağı yeşil mercimek
- 4-5 adet taze soğan
- 1/4 demet maydanoz
- 1/4 demet dereotu
- 1/4 demet nane
- 1 adet kırmızı biber
- 2 adet sivri biber
- 1 adet limon
- zeytinyağ
- tuz...
hazırlanışı:
* Yeşil mercimekleri temizleyip bir tencereye alalım ve üzerine su ekleyip yumuşayana kadar haşlayalım.
* Haşlanan mercimekleri süzüp soğuması için kenara alalım. Bu arada yeşillikleri ve biberleri temizleyip mümkün olduğunca küçük kıyalım.
* Tüm malzemeyi derin bir kaba alıp, limon suyu, zeytinyağ ve bir miktar tuz ekleyerek güzelce harmanlayalım.
* Sosunu iyice çekmesi için yarım saat kadar buzdolabında dinlendirdikten sonra servis edelim..
* Yeşil mercimekleri temizleyip bir tencereye alalım ve üzerine su ekleyip yumuşayana kadar haşlayalım.
* Haşlanan mercimekleri süzüp soğuması için kenara alalım. Bu arada yeşillikleri ve biberleri temizleyip mümkün olduğunca küçük kıyalım.
* Tüm malzemeyi derin bir kaba alıp, limon suyu, zeytinyağ ve bir miktar tuz ekleyerek güzelce harmanlayalım.
* Sosunu iyice çekmesi için yarım saat kadar buzdolabında dinlendirdikten sonra servis edelim..
0 yorum:
Yorum Gönder