25 Nisan 2014 Cuma

BULGURLU LORLU BÖREK

almaktadır.
Malzemeler :
5 Adet yufka
1 su bardağı pilavlık buşgur
100 gram tereyağı
500 gram lor peyniri
300 gram kaymak
1 çay bardağı yoğurt
tuz
Yapılışı :
Bir bardak suya bulguru atıp bir taşımlık pişiriyoruz ve soğutmaya alıyoruz.
Bu arada Lor peynirimizi bir kaba boşaltıp içine bir tatlı kaşığı tuz ve bir kaşık tereyağı katıp karıştırıyoruz. Buna bulgurumuzu ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.
1 kat yufkayı tepsimize yayıyoruz. Elde ettiğimiz harcı yufkamıza iyice dağıtıyoruz.
Daha sonra yufkaları her iki tarafından büzerek kıvrım haline getiriyoruz.
kıvrımları bir bıçakla keserek yağlı tepsiye diziyoruz.
Bu işlemi yüm yufkalar için yapıyoruz.

Bir kaba yoğurt v kaymağımızı kayıp karıştırıyoruz. Elde edilen karışım tepsiye dizilen böreklerin üzerine iyice yedirilerek sürülür.
Tepsimizi önceden ısıtılmış 200 derecelik fırına alıp pişmesini sağlıyoruz.


0 yorum:

gönlümden geçenlere bakın

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bannerımı alırmısınız?


p>”"

gönlümden geçenler

gönlümden geçenler