28 Mart 2014 Cuma

KURU FASULYELİ LİMONLU KEK

- 2 Su bardağı kuru fasulye(haşlanmış
- 3 yumurta
- 1,5 su bardağı  toz şeker
- 1 limonun kabuğu rende
- 1 pk kabartma tozu
- 1 kahve fincanı antepfıstığı (ince çekilmiş)
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 tutam tuz
üzeri için:
- 1 yumurta sarısı
- 1 çorba kaşığı süt
Kuru Fasulyeli Kek Tarifinin Yapılışı: Haşlanmış fasulyeleri süzüp, püre haline getirin.
3 yumurtanın sarısını ve şekeri çırpma kabına alıp köpürünceye kadar çırpın. Köpürünce fasulye püresini ilave edip çırpmaya devam edin. Limon kabuğu rendesi  ekleyip karıştırmaya devam edin.
Kabartma tozu, tarçın, antepfıstığı ve tuzu sıra ile ekleyip çırpmaya devam edin. Çırpma işlemine karışım pürüssüz bir hal alıncaya kadar devam edin.
Yumurta aklarını ayrı bir kapta beyazlaşıp kabarıncaya kadar çırpın. Çırpılmış yumurta aklarını karışıma ilave edip tahta kaşık yardımı ile aşağıdan yukarıya doğru havalandırarak hafif bir şekilde karıştırın.
Kuru fasulyeli kek yapmak için kullanacağınız fırın kabını yağlayın. Hazırladığınız kek karışımını içine dökün.
Önceden ısıtılmış fırında 200 derece sıcaklıkta 15 dk pişirin. Yumurta ve sütü bir kapta çırpın ve pişen kekin üzerine sürün. Kuru fasulyeli keki tekrar fırına koyun 170 derece sıcaklıkta 45-50 dk pişirin.not.
arzuya göre fıstık koyarsınız arzuya göre pudıng dokulur ben dokmedım .Afıyet olsun




0 yorum:

gönlümden geçenlere bakın

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bannerımı alırmısınız?


p>”"

gönlümden geçenler

gönlümden geçenler