1 kg. dolmalik biber
2 su bardagi pirinç
3 adet büyük boy soğan
1 adet domates
2 çorba kasigi domates salçasi
1 çay bardagi kuru üzüm
1/2 demet maydanoz
1 çorba kasigi kuru nane
3 tatli kasigi yeni bahar
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kirmizi biber
1 tatli kasigi tuz
2 tatli kasigi toz seker
1 çay bardagi zeytinyağı
Sogan ve maydanozu ince kiyin. Domatesi
kucuk kup seklinde dograyin. Pirinci ayikladiktan sonra uzerine sicak su dokup
20 dakika bekletin. Dolmanin icini hazirlamak icin, soğan, maydanoz ve domatesi
siviyagda kisa bir sure kavurun. Nane, yeni bahar, karabiber, kirmizbiber, tuz
ve toz sekeri ekleyip karistirin. Pirinci ilave edin. 2 su bardagi su ekleyip,
pilav gibi pisirin. Zeytinyagini ilave edip karistirin. Dolmalik biberleri
yikayin. Uzerlerini kesip, iclerini temizleyin. Biberleri hazirladiginiz icle
doldurun. Bir tencereye su doldurup kaynatin. Dolmalari delikli bir tencereye
ya da tel kevgire dizin. Delikli tencereyi veya kevgiri su kaynayan tencerenin
uzerine oturtup, dolmalari buharda pisirin. Zeytinyagli biber dolmasini soguk
olarak servis yapin.
0 yorum:
Yorum Gönder