7 adet enginar- 3 adet soğan(küçük boy)
- 1 kase garnitür (ben hazır garnitür kullandım)
- Zeytinyağı
- Limon
- Tuz, şeker
Enginarları temizleyerek küçük bir tencereye koyun. Kapaklı bir tavanız varsa onunla da yapabilirsiniz. Üzerini geçecek kadar su ile doldurun ve 1 adet limon suyunu ekleyin. Enginarlar kararmaması için engınarlar limonlu suda beklet.
Robotta çektiğiniz soğanları 2 yemek kaşığı sıvı yağ koyduğunuz tavada pembeleşinceye kadar kavurun, üzerine garnitürü ilave ederek 2 dakika kadar kavurun. Servis tabağına aldığınız pişmiş enginarların içerisine hazırladığımız iç malzemesinden doldurun.
Yarım çay bardağı kadar zeytin yağın içerisine 1 adet limonun suyunu, tuz ve 1 çay kaşığı şekeri karıştırarak sos hazırlayın ve enginarların üzerine sosu gezdirin1su bardağı su eklekısık ateşte pişirServıstabağına al . Dereotu ve limonla süsleyerek servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun..
0 yorum:
Yorum Gönder