main |
sidebar
Gönderen
belguzaranne
zaman:
17:11
Malzemeler:
1 su bardagi kuru fasulye
1 orta boy soğan
1 orta boy havuc
1/2 bardak siviyag
4 dis sarımsak
1/2 demet maydanoz
1/2 limon
2 bardak su
tuz ,1adet yumurt katı haşlanmış.sumak,kırmızı pul biber
Yapilisi:
1-Soganlar ayiklanip yarim ay seklinde,havucu julyen halinde, dogranir.
2-Once soğan ovulur sumak eklenır
3-Aksamdan islatilan fasulyeleri, ,sarımsaklar tencereye ilave edilir.2bardak su ilve edilip kisik ataste pisirilir. Pismeye yakin tuzu konulur.
4-Tenceresinde sogutulup servis tabagina bosaltilir .Zeytınyağ,tuz,limon,sumakla sos hazırlanır fasulyeye karıştırılır maydanoz havuç dılımı ve haşlanmış yumurtayla servıse hazır.Afıyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder