Malzemeler:
- 2 çay bardağı toz şeker
- 3 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağ / margarin
- 3 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağ / margarin
Yağ hariç tüm malzemeleri tel çırpıcıyla karıştıra karıştıra pişirin. fokurdamaya başlayınca
Yağ, kremaya parlaıklık veriyor.
ISPANAKLI KEK
Ispanaklı Kek Malzemeler
- 250-500 gram ıspanak
- 3 Yumurta
- 2 Su bardağı şeker
- 1 Su bardağı sıvı yağ
- 2 Su bardağı un
- 1 Paket kabartma tozu, vanilya
- 1 Paket krem şanti
2tane muz
Ispanaklı Kek Yapılışı
- Ispanakları haşlayıp, suyunu elinizle sıkarak süzün ve püre haline gelecek şekilde robottan geçirelim
- Ayrı bir kapta yumurta ve şekeri çırpalım, sıvıyağ ve harcı ıspanak püresine ekleyin.
- Vanilya, kabartma tozu ve unuda püreye ekleyelim
- Yağlanmış, unlanmış kek kalıbına hamuru döküp önceden ısıtılmış 180 derece fırında kabarana dek pişirelim
- Krem ayı,hazırlıyalım keki ortadan ikiye bölelim sekerlı su ıle ıslat kekin arasına ve üstüne krema sur 2tane dılımlenmış muz dızuzerıne krema sur kekın kenarından çıkan parçalrı robottan geçır uzerıne yay dolapta 2saat dınlensın servıse hazır
- Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz
0 yorum:
Yorum Gönder