28 Şubat 2014 Cuma

ÇİLEKLİ PASTA

Pasta Keki
  •  4 yumurta
  •  1 su bardağı
  •  1 su bardağı
  • Yarım su bardağı
  • 1 paket vanilya
  • Yarım çay kaşığı limon suyu
  • Yarım çay bardağı sıcak su
  • 1 paket kabartma tozu
Ara Kat Kreması için
  • 5 su bardağı süt
  • 4 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • 1 paket vanilya
  • 750 gram çilek
Üzeri için
  • Krem şanti
  • 1 su bardağı süt
  • 40 gram sütlü çikolata
  • Çilek


. Yumurta sarılarını ve beyazlarını ayırıyoruz.  Yumurta beyazlarını derin bir kapta mikser ile çırpıyoruz. Hafif köpüklenmeye başladığı zaman limon suyunu ilave ediyoruz. Çırpmaya devam ederken şekerin yarısını ekliyoruz. Kabı ters çevirdiğimizde dökülmeyecek kadar katılaşana dek iyice çırpıyoruz. Yumurta sarılarını kalan şeker ile birlikte mayonez rengi ve kıvamına gelene kadar mikser ile çırpıyoruz. Çırpma işlemine devam ederken yarım çay bardağı sıcak suyu ilave ediyoruz. (4-5 dakika sürüyor). Önce yumurta sarılarını daha sonra ayrı bir yerde elediğimiz un, nişasta ve vanilyalı kuru karışımı tahta kaşık yardımı ile yumurta aklarının olduğu karışıma çırpmadan ve fazla karıştırmamaya özen göstererek ekliyoruz. Tabanına yağlı kağıt serip çevresini sadece unladığımız çember kalıbımıza dökerek yaklaşık 40 -45 dk. pişiriyoruz.
Krema için margarin ve vanilya hariç diğer tüm malzemeleri kaynayana kadar ocakta karıştırıyoruz. Ocağın altını kapadıktan sonra içine vanilyayı ve margarini ilave ederek  mikser ile ÇIRPILIR  Kremamızı arada sırada karıştırıp üzerinin kabuk bağlamasını önleyerek oda sıcaklığında soğutuyoruz. Pişen keki soğutuyoruz 2'e  bölüyoruz. Ben keki ıslatmaya gerek duymadım. Önce kekin ilk katını tabağa koyuyoruz kremanın 3′te 1′ini göz kararı kekin üzerine döküyoruz dilimlediğimiz çilekleri de kremanın üzerine koyuyoruz. Tekrar aynı işlemleri uyguluyoruz. Son katı koyduktan sonra tekrar kremanın kalanını üstüne sürüyoruz. Krem şantiyi hazırlıyoruz pastanın her tarafına sürüyoruz Üzerine  Yanlarına da çilek dilimleriyle süslüyoruz. Afiyet olsun :
htt

0 yorum:

gönlümden geçenlere bakın

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bannerımı alırmısınız?


p>”"

gönlümden geçenler

gönlümden geçenler