main |
sidebar
Gönderen
belguzaranne
zaman:
06:11
500 gr tel kadayıf
♦ 1 su bar.dövülmüş ceviz
♦ 3 adet yumurta
♦ 1 çay bardağı süt
♦ 1 su bardağı süt
♦ 1 su bardağı sıvı yağ
♦ 1 yemek kaşığı toz sam fıstığı
♦ 1 çay kasığı tarçın
Şerbeti i çin: ♦ 4 su bar. toz şeker
♦ 3 su bardağı su
♦ 1 yemek kasığı limon suyu
Şeker ve suyu kaynatıp içine limon ekleyip soğumaya bırakın. Tel kadayıfı bir parça tabağa serin. Ortasına ceviz ve tarçın karışımını koyun. Elinizi sütle ıslatıp sıkıca sarın. Kadayıfın hepsini bu şekilde bitirin. Yumurtaları çırpın. Kadayıfları yumurtaya bulayarak kızgın bol sıvı yağda kızartın. Yağdan çıkarıp hazırladığınız soğuk şurupta bekletin. Şuruptan çıkarıp servis tabağına alın.
0 yorum:
Yorum Gönder