20 Temmuz 2013 Cumartesi

SARI ŞİLE İRAN TATLISI BIZ ZERDE DIYORUZ



SARI ŞİLE IRAN TATLISI(BIZLER ZERDE DIYORUZ

Malzemeler

2 fincannişasta
... 1 çay bardağıpirinç
3 su bardağışeker
1nar
1 çay
bardağıkuşüzümü
1 çay
bardağıgülsuyu
1 çay bardağıyeşil
Fıstık
1 tutamsafran
10 su bardağısu

Tarif

Pirinci yıkayın ve soğuk suya koyup bir taşım kaynatarak süzün.
Çelik bir tencereye 2 litre su koyup kaynatın.
İçine haşladığınız pirinci ilave ederek kapağı kapalı durumda pirinçler yumuşayıncaya kadar 20-25 dakika pişirin.
Bu sürenin sonunda şeker ilave edip küçük bir kepçeyle pirinçleri kırmadan karıştırarak safranı (safran yerine zerdeçal da kullanabilirsiniz) ekleyin.
Patates nişastasını (patatesten başka nişasta kullanırsanız zerdenin rengi bozulabilir) bir su bardağı soğuk suyun içinde eritin.
Kaynayan zerdeyi kepçenin tersiyle yavaşça karıştırıp bir taraftan da nişastayı ekleyin.
Burada zerdenin koyuluk derecesini ayarlayacağınız için çok dikkatli olmalı ve her iki hareketi de yavaşça yapmalısınız.
Nişastanın kıvamı en iyi gözle anlaşılacağından, zerdeyi koyulaştırırken nişastayı azar azar ilave etmeniz zerde kıvamına geldiği an nişastayı kesmeniz gerekir.
Zerdeyi bir taşım kaynatıp ateşten alarak gülsuyunu ilave edin.
Tatlınızı önceden hazırladığınız sekiz tatlı kasesine bölerek kaselerin kenarlarını silip soğumaya bırakın.
Kuşüzümünü ayıklayıp, yıkayın.
Soğuk suya attığınız kuşüzümlerini üç dakika kaynatıp süzerek soğutun.
Yeşil fıstığı ayıklayın.
Narı ayıklayıp, yıkayın.
Soğumuş zerdelerin üzerine bu malzemeleri koyarak süsleyin ve servis edin.
Devamını Gör

0 yorum:

gönlümden geçenlere bakın

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bannerımı alırmısınız?


p>”"

gönlümden geçenler

gönlümden geçenler