7 Haziran 2013 Cuma

ZEYTIN YAĞLI ENGINAR DOLMASI.


  • 8 adet  enginar
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet orta boy patates
  • 2 adet havuç
  • 6 yemek kaşığı haşlanmış bezelye
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • Tuz
  • Dereotu
  • 1 adet limon suyu

1 adet kuru soğanı küp küp doğrayıp 2 yemek kaşığı zeytinyağında pembeleşene kadar kızartın.Patatesleri soyup yıkayın ve küp küp doğrayın. Havuçları kazıyıp aynı şekilde küp küp doğrayın.Su dolu tencerede önce havuçları koyarak haşlamaya başlayın ardından patatesleri atarak haşlayın süzgece alarak soğuk sudan geçirin.Sebzeleri diri kalacak şekilde haşlayın.
Enginarları  iyice yıkayın.İkiye böldüğünüz limon parçasıyla güzelce ovup tencereye dizin.Patatesleri, havuçları ,bezelye ve kavrulmuş soğanı enginarların üzerine yerleştirin.Geri kalan zeytinyağını enginarların üzerine gezdirin. Limonu sıkıp enginarların üzerine gezdirin ve tuzunu ayarlayın.Bir su bardağı suyu tencerenin kenarından akıtarak tencereyi ocağa koyun.Kısık ateşte enginarlar yumuşayana kadar pişirin.Servis ederken üzerine dereotu serpin.Afiyet olsun.

0 yorum:

gönlümden geçenlere bakın

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bannerımı alırmısınız?


p>”"

gönlümden geçenler

gönlümden geçenler