26 Mayıs 2013 Pazar

ISPANAKLI KIYMALI BURMA


ISPANISPANAKLI BURMA
... 500 gram hazır baklava yufkası (veya mayalı hamurdanda yapabılırsınız
160 gram sadeyağı, ya da margarin (8 çorba kaşığı)
ISPANAK İÇİ:
1000 gram ıspanak
300 gram soğan (3 büyük)
60 gram sadeyağı, ya da margarin (3 çorba kaşığı)
Tuz
Karabiber
250 gr kıyma
1 Bir derın kaseye sadeyağ, ya da margarin koyarak eritmeli, sonra da 500 gram hazır baklava yufkasından bir tanesini masaya yayarak, yufkaların üstüne fırça, , eritmiş olduğumuz yağdan hafifçe sürmeli, sonra da yağlanmış yufkanın baş taraflarına uzunluğuna doğru yukarıda ıspanak içi bölümünde gösterilen malzeme ile hazırlanmış ıspanak  ve kıyma kavuriçinden iç yaydıktan sonra yufkanın ucunu iç'in üstüne kapatmak ve enine doğru yuvarlayarak iç'i yufka ile sarmalı, sonra da sarılan kısa fakat kalın bir oklava şekline sokulan bu hamuru bu böreği içinde pişirecek olduğumuz yuvarlaklıiçi yağlanmış bir tepsinin tam ortasına yerleştirmeli ve ikinci hamuru yine yayarak i yaymalı, i uzunca sardıktan sonra bütün yufkaları böylece yağlamalı, sarmalı, sonra da tepsiye dolamalıdır.
2 Hamurların sarılma ve tepsiye yerleştirilmeleri sona erince, bunların üstlerini de yine fırça ile yağladıktan sonra, tepsiyi orta kuvvetteki fırına sürerek, yufkaların alt ve üstleri kızarıp da iyice pişmiş bir hal alıncaya kadar pişirmeli ve börekleri üçer parmak eninde yuvarlaklara keserek servıse hazır. not. Arzuya göre mayalı hamurdan pide seklindede yapılır


 


 
 
 
 


 

0 yorum:

gönlümden geçenlere bakın

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bannerımı alırmısınız?


p>”"

gönlümden geçenler

gönlümden geçenler