PEKMEZLİ HASUDE
Malzemeler:
1 su bardağı pekmez ( üzüm pekmezi tercih edilmelidir )
4 su bardağı su
1 su bardağı buğday nişastası
1 su bardağı iri dövülmüş ceviz içi
Yapılışı:
Su, pekmez ve nişasta orta ateşte sürekli karıştırmak suretiyle pişirilir. Kaynamaya başlayıp koyu muhallebi kıvamını alınca ocaktan alınarak 1 su bardağı iri kıyılmış ceviz içi ilave edilerek karıştırılır ve ıslatılmış tepsiye dökülerek soğumaya bırakılır. İlk sıcaklığı geçtikten sonra buzdolabına alınarak 2 - 3 saat kadar bekletilir. Daha sonra baklava şeklinde yada lokum gibi küp küp dilimlnerek servise sunulur.
Afiyet Olsun.
Malzemeler:
1 su bardağı pekmez ( üzüm pekmezi tercih edilmelidir )
4 su bardağı su
1 su bardağı buğday nişastası
1 su bardağı iri dövülmüş ceviz içi
Yapılışı:
Su, pekmez ve nişasta orta ateşte sürekli karıştırmak suretiyle pişirilir. Kaynamaya başlayıp koyu muhallebi kıvamını alınca ocaktan alınarak 1 su bardağı iri kıyılmış ceviz içi ilave edilerek karıştırılır ve ıslatılmış tepsiye dökülerek soğumaya bırakılır. İlk sıcaklığı geçtikten sonra buzdolabına alınarak 2 - 3 saat kadar bekletilir. Daha sonra baklava şeklinde yada lokum gibi küp küp dilimlnerek servise sunulur.
Afiyet Olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder