12 Şubat 2013 Salı

PANCEKE

180 gr yumuşatılmış tereyağı
100 g şeker
1 yumurta
Un 280 g
1 çay kaşığı vanilya
0.5 çay kaşığı kabartma tozu
çimdik tuz
3/4 fincan limon veya portakal suyu

 tereyağı ve şeker ovulur.Yumurta ekleyin ve pürüzsüz bir hamur karıştırın.Tuz, vanilya ve kabartma tozu ile un ve yumurta-yağlı karışımı  ekleyın Yumuşak bir hamur yoğrulur ve en az 30 dakika boyunca buzdolabında  dinlendırın
Fırını 180 dereceye kadar ısınıyor. Pişirme kağıdı veya folyo ve tereyağı ile rulo yapıp kesın bastırın
Topları bir ceviz boyutuna içine hamur küçük parçalara ve rulodan ayırır. Birbirinden bir msafede bir fırın tepsisine yayılır. Her parçayı. Çay kaşığı (ıslatın iyidir) veya başparmak la bastırın ,pembeleşinceye dek kızartın.. Kızarana kadar pişirin 10-15 dakika

NOT.arzuya göre bal reçelde kullanılabılır ben portakal velımon puresı kullandım

0 yorum:

gönlümden geçenlere bakın

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bannerımı alırmısınız?


p>”"

gönlümden geçenler

gönlümden geçenler