3 Aralık 2012 Pazartesi

AŞURE

Aşure:

  • 2 su bardağı aşurelik buğday
  • 1/2 su bardağı geceden ıslatılmış nohut
  • 1/2 su bardağı geceden ıslatılmış kuru fasulye
  • 3 su bardağı şeker
  • 11 su bardağı su
  • 1 portakalın suyu ve rendelenmiş kabuğu
  • 8-10 adet ince doğranmış kayısı
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1 su bardağı kuru üzüm
  • 8-10 adet karanfil
  • 1kahve fıncanı pırınç
Süslemek İçin:
  • Nar
  • Tarçın
  • Susam
  • Kuru Üzüm
Aşurelik buğdayı aşureyi yapacağınız günün bir gün öncesinin sabahından ıslatın ve aynı günün akşamında 11 su bardağı su ile haşlayın.(Buğdayı 5 dakika kaynatmanız yeterli olacaktır). Tencerenin kapağını kapatın ve ertesi sabaha kadar buğdayların şişmesi için bekleyin.Ertesi sabah 1 gece önceden ıslattığınız nohut ve fasulyeyei de haşlayıp suyunu süzün ve haşlanmış buğdayın olduğu tencereye fasulye ve nohutu ekleyin.Ocağın altını açıp aşureye şeker, portakal kabuğu ve suyunu, karanfil haricindeki malzemeleri ekleyip kaynatmaya başlayın. Bir küçük cezvede yaklaşık 1 çay bardağı su içinde karanfilleri kaynatın ve karanfilin suyunu aşureye ilave edin.Tüm malzemelerin eklendiği aşureyi 10-15 dk kısık ateşte kaynatın. Kaselere paylaştırıp tarçın, nar, susam ve kuru üzümle süsleyin.(Süs malzemeleri tercihinize kalmış)
Afiyet olsun.

0 yorum:

gönlümden geçenlere bakın

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bannerımı alırmısınız?


p>”"

gönlümden geçenler

gönlümden geçenler