MALZEMELER
- orta boy sarmalık beyaz lahana
- 2 su bardağı pirinç
- 2 baş orta boy soğan
- 2 adet orta bor domates
- 1 fincan zeytin yağı
- 2 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 tutam maydanoz
- nane
- karabiber
- kuş uzumu
- dolma fıstığı
- tuz
- öncelikle bir tencereye 1 lt kadar su ve bir çimdik tuz ilave edipkaynatalım.
- lahanalarımızın yapraklarını damarlı yerlerinden ayırıp,kaynamış suda yumuşayana kadar bekletelim.
- soğanımızı domatesimizi ince ince doğrayıp,zeytin yağımızda soteleyelim.
- fıstık ve uzumu ekleyııpkavuralım.
- pirinç,nane,maydanoz,tuz ve arzu ettiğiniz baharatları ekleyip,altını kapatalım.
- hazırladığımız iç harcı biraz dinlendirdikten sonra sarıp diziyoruz,ve suyunu ve çok az zeytin yağı ilave ederek,kısık ateşte kontrol ederek pişiriyoruz. NOT:(Tencerenın dıbıne kalan lahanlardan yayalım dıbı tutmaması için.Afıyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder