Malzemeler
- 3.5 su bardağı taze sıkılmış nar suyu*
- 1 su bardağı ayıklanmış nar*
- 3 su bardağı (600 gram) şeker
- 1adet Elma rendesi(arzuya göre ayva
- 1 adet limonun suyu
Yapılışı
- Bir adet narı kenara ayırıp diğer narların suyunu sıkın.
- Kenara ayırdığınız narın tanelerini ayıklayın ve bir kasede bekletin.
- Büyük boy bir tencerede nar suyunu ve şekeri karıştırın ve kaynama noktasına getirin.
- Ardından altını biraz kısıp, yüksek orta ateşte pişirmeye devam edin.
- Tepede pembe köpük biriktikçe bir kaşık yardımıyla üzerinden alıp ayrı bir kaseye aktarın.
- Yaklaşık yarım saat sonra ayıklanmış olan 1 su bardağı nar tanelerini de ekleyip pişirmeye devam edin1tane ayva veya ELmarendesı ekleyın
- 20 dakika sonra 1 limonun suyunu ekleyip 10 dakika daha pişirin (toplam pişirme süresi 1 saattir). Pişirme süresi ocağınızın ateşine göre değişiklik gösterebilir. Reçelin kıvamının tutup tutmadığını anlamak için buzluğa koyduğunuz tabağın üzerine reçel bitmeye yakın bir kaşık reçeli üzerine damlatın. Çok az bekledikten sonra tabağı eğin. Eğer su gibi akıyorsa pişirmeye devam. Yapışkan bir kıvam alıp akışkanlığını kaybetmeye başladıysa da reçeliniz oldu demektir. Reçelin renginin çok fazla kararmasına izin vermeyin, soğudukça da biraz katılaşacaktır.
- Sterilize ettiğiniz reçel kavanozlarına aktarıp kapaklarını kapatın ve ters çevirip kavanozun içindeki havanın tamamıyla dışarı çıktığına emin olduktan sonra güneş görmeyen serin bir yerde muhafaza edin.
0 yorum:
Yorum Gönder