iç malzeme: •1 çay bardağı pirinç •2 adet iri kuru soğan •yarım demet maydanoz •2 tatlı kaşığı nane •1 tatlı kaşığı karabiber •1 tatlı kaşığı tuz •yarım çay bardağı sızma zeytinyağı •1 yemek kaşığı domates veya biber salçası •150-200gr kıyma Hazırlanması: 1.Pirinçleri yıkayın. Kuru soğanları yemeklik doğrayın. Maydanozları doğrayın. Tüm iç malzemeyi karıştırıp hepsini iyice birbirine yeDIRIN çay kaşığı yardımıyla kabakların içlerini oyun. Oyduğunuz kabakların içlerine tuz serpin. 3.Hazırladığınız içi, üzerlerinde yarım santimlik boşluk kalacak şekilde (bir domates dilimi sığmalı) kabaklara doldurun. 4.Üzerlerine birer dilim domates koyup ayırdığınız kabak tepelerini (şapkaları) üzerlerine kapatın ve boşluk kalmayacak şekilde tencereye dizin. 5.Yarım yemek kaşığı salçayı biraz kaynamış suda ezip tencereye ekleyin. Tencerenin tabanından 2 patmak yüksekliğe çıkacak kadar kaynamış su ilave edip kısık ateşte yarım saat pişirin.(SARMISAK SEVMEYENLER IÇIN BU TARIF )ben tuz ,sarmısak dovdum salça sıvı yağ karıştırdım kabakların ıçıne surdum somra dolsur
İstiklal Marşı Okuma Yarışması Sonuçlandı
-
Okulumuzda İstiklal Marşı okuma yarışması yapıldı,önce sınıflar arasında
kütüphane de yapıldı,daha sonra da okuldaki tüm öğrenciler düğün salonunda
öğret...
5 ay önce
0 yorum:
Yorum Gönder